Woodcenter
Woodcenter

items | € 0,00 Afrekenen

Terrasoverkappingen prijs

Terrasoverkappingen prijzen en kosten

Indien u meer informatie wenst over de verschillende prijzen en kosten verbonden aan een terrasoverkapping bent u op de juiste plaats! Terrasoverkappingen komen in alle vormen en maten, maar dus ook in allerhande verschillende soorten prijzen. Uiteraard is er altijd sprake van een prijs/kwaliteitsverhouding.

De metalen terrasoverkappingen zijn iets duurder dan de meeste houte terrasoverkappingen. Hier is de goedkoopste de Terrasoverkapping wit aan een basisprijs van €1440. De oorzaak hier is dat aluminum zo goed als geen onderhoud vereist en aluminium terrasoverkappingen ook zeer kleurvast zijn. Het is ook vaak duurzamer. 

Houten terrasoverkapping zijn voornamelijk het "goedkoopst". Zo is de goedkoopste terrasoverkapping het houten Dinowood zonneterras met een zonnedoek aan een basisprijs € 598 van. Uiteraard wordt de prijs van de houten terrasoverkappingen beïnvloedt door verschillende factoren.

De factoren met de grootste invloed zijn:

  1. Het soort dak
  2. Geïmpregneerd of niet
  3. De houtsoort
  4. De afmetingen
  5. Overkapping zelf samenstellen of laten samenstellen

1. Het soort dak

Het soort dak heeft ook zijn invloed op de prijs van een overkapping. Is er sprake van een schaduwdoek, een dak uit polycarbonaat of een dak uit hout.

●  Schaduwdakschaduwdak

Een terrasoverkapping met zonnedoek als "dak" is lager van prijs in vergelijking met een polycarbonaat of houten dak. Een schaduwdoek beschrijft wat het is en is zeer interessant om uit de zon te zitten en beschermd te zijn tegen UV-straling. Het is echter minder handig als je ook wanneer het eens wat minder goed weer is en het regent buiten wil zitten. 

 

●  Polycarbonaat dakpolycarbonaat dak

Een terrasoverkapping met polycarbonaat dak zal uiteraard meer kosten dan een terrasoverkapping met zonnedoek. Een polycarbonaat dak is namelijk van hogere kwaliteit en beschermd zowel tegen de regen als de zon. Afhankelijk van de keuze tussen een opaal of helder dak kiest u voor een groter percentage lichtdoorlating. De prijs van een opaal of helder dak is meestal hetzelfde. Een opaal dak bestaat uit een melkachtig wit en heeft een lichtdoorlating van 54%. Een helder dak heeft een lichtdoorlating van 80%. Bij alle aluminium terras overkappingen kan u ook een zonnedoek bijbestellen.

 ●  Houten dak
houten dak

Een houten dak ligt iets hoger van prijs in vergelijking met een schaduwdoek of zonnedoek. Een overkapping met houten dak beschermd zeer goed tegen de regen, schaduw en zon en zorgt ook voor een natuurlijke, gezellige sfeer.  

 

2. Geïmpregneerd of nietgeimpregneerd hout

Dit is direct ook alweer een factor die zijn invloed heeft op de prijs van een houten terrasoverkapping. Binnen de categorie Houten terrasoverkappingen komt ook bij vele overkappingen vaak de keuze terug of u deze "Blank, Groen of bruin Geïmpregneerd" wil. Indien u kiest voor een Geïmpregneerde houtsoort zal ook de kost terug wat stijgen omdat Geïmpregneerd hout namelijk een stuk duurzamer is dan niet-geïmpregneerd hout. Bepaalde overkappingen zijn al als basismodel geïmpregmeerd zoals de Living Modulair Excellent

●  Blank

Indien u kiest voor de terrasoverkapping niet te impregneren is deze minder beschermd tegen rot en schimmel dan een geïmpregneerde overkapping. Er zijn wel andere producten waarmee u de blank overkapping zelf mee kan onderhouden en behandelen, maar deze zijn wel minder duurzaam dan geïmpregmeerd hout. Blank is dan ook goedkoper dan impregmeren, maar dit hangt dan weer samen met een lagere duurzaamheid dan geïmpregmeerde overkappingen. Een voorbeeld uit het assortiment waar u kan kiezen tussen deze 3 soorten is de Garden Cabin Exclusive overkapping. De basisprijs (Blank) bedraagt hier €1.215

● Groen geïmpregneerd en Bruin geïmpregneerd

Door uw terrasoverkapping te impregmeren krijgt deze een goede behandeling tegen rot en schimmel. Bepaalde overkappingen zijn al geïmpregmeerd en bij andere laat men u de keuze. Indien u kiest voor een geïmpregmeerde overkapping wordt hiervoor een meerkost gerekend. Dit omdat het hout hier met een product onder druk behandeld wordt en de duurzaamheid van het hout stijgt. 

3. Houtsoort

Nog een beïnvloedende factor op de prijs is de houtsoort. In het assortiment houten terrasoverkappingen zijn overkappingen in 3 verschillende houtsoorten te verkrijgen.Houtsoorten

●  Vuren

Een deel van de overkappingen is vervaardigd uit vuren hout zoals de Grasshopper terras overkapping
Vuren hout is reeds een duurzame houtsoort maar de duurzaamheid kan je nog extra bevorderen door het te impregmeren.  

●  Douglas

Douglashout heeft een warme uitstraling en is daarnaast één van de duurzaamste houtsoorten van Europa. Vandaar dat een veranda vervaardigd uit Douglas hout ook iets hoger ligt van prijs door de hoge duurzaamheid van het hout. Een voorbeeld van een overkapping uit Douglashout is de Douglasvision terrasoverkapping.

4. Afmetingen

De prijzen kunnen hier ook enorm variëren afhankelijk van de afmetingen. Hoe groter de terrasoverkapping, hoe meer je betaalt. Bepaalde modellen zijn van basis direct al zeer groot zoals de Douglas terrasoverkapping aan een prijs van €2.015 en met afmetingen van 405 x 405 cm. De prijs ligt ook hoger omdat het dak volledig uit Douglas hout vervaardigd is. Andere modellen starten dan met kleinere afmetingen, maar je krijgt bij vele terrasoverkappingen wel de keuze om ook nog grotere modellen te kiezen zoals bij de Living Modulair Excellent overkapping.

U kan bijna bij elke terrasoverkapping kiezen uit verschillende formaten en u ziet naast elk model ook de bijkomende kost. Onderaan ziet u dan de totale prijs berekent op basis van het model en de gekozen opties. Zo moet u zelf niet meer gaan rekenen en heeft u de prijs altijd voor zich. U kan dus perfect naar uw beschikbaar budget en grootte van uw terras de juiste terrasoverkapping vinden.  

5. Zelf samenstellen

Alle terrasoverkapping zijn zeer makkelijk te monteren zodanig dat een installateur echt niet nodig is voor het plaatsen van uw terrasoverkapping. U kan deze makkelijk zelf installeren en zelf voor "groentjes" is het zo geïnstalleerd. Door zelf uw overkapping te plaatsen bespaard ten eerste een hele hoop geld om een installateur in te huren. Daarnaast krijgt u uw eigen garantie op kwaliteit aangezien uzelf de overkapping plaatst. 

Zoals u ziet zijn er veel factoren die een invloed hebben op de prijs. Dit maakt het daarom soms moeilijk om modellen te gaan vergelijken met elkaar op prijs/kwaliteitsniveau. Er zijn namelijk bij ieder model terug andere factoren die de prijs van de overkapping beïnvloeden.  Texas nv garandeert u hier de hoogste prijs/kwaliteitsgarantie waarbij ieder product beantwoordt aan een eerlijke, hoge kwaliteit op basis van de bovenstaand vermelde factoren. 

Nieuwsbrief

Betalingsmogelijkheden