Woodcenter
Woodcenter

0

Artikelen 1 tot 40 van 115 in totaal

Pagina
  1.  1 
  2.  2 
  3.  3 

Artikelen 1 tot 40 van 115 in totaal

Pagina
  1.  1 
  2.  2 
  3.  3 

Blokdeuren

Blokdeuren

Een blokdeur is een binnendeur die in één geheel in de muur wordt geplaatst en die geen omlijsting meer krijgt. Meestal wordt de deur op hetzelfde niveau afgewerkt als de muur waardoor je een prachtig egaal en doorlopend geheel krijgt. Bovendien worden ze ook voorzien van onzichtbare scharnieren (SOSS) en een magneetslot.

Onzichtbare scharnieren zijn scharnieren die in de deur worden gefreesd waardoor ze van buitenaf niet zichtbaar zijn. Ook het magneetslot zit enkel binnenin de deur en is niet langer zichtbaar langs de voor- of achterzijde. Deze beide zaken versterken nog eens het doorlopende geheel.

Bovendien kunnen blokdeuren in alle mogelijke afmetingen gemaakt worden, zo kan er ook gekozen worden voor een plafondhoge blokdeur.

Bij ons kan je terecht voor 2 verschillende types blokdeuren. Enerzijds hebben we onze blokdeuren in gelamineerd rubberwood. Rubberwood is zoals de naam het zegt hout afkomstig van de Braziliaanse rubberboom. Door het hout te lamineren (verschillende lagen samen gelijmd) krijgt het een grotere duurzaamheid. Bovendien is het een makkelijk te bewerken houtsoort.

Anderzijds hebben we ook blokdeuren met een ALU-frame genaamd Xinnix (x-40). Het voordeel t.o.v. de blokdeuren in rubberwood is dat het profiel een stuk smaller is.

Opgelet: Wat je zeker in acht moet nemen is dat de Xinnix deuren werken volgens de Europese (Duitse) norm en niet de Belgische. Volgens de Belgische norm spreek je van een linksdraaiende deur, als je deur van je wegduwt en de scharnieren aan de linkerkant zitten. Bij de Xinnix deuren is het dus omgekeerd!

Wie wil kan natuurlijk nog steeds zijn blokdeur van kozijnen voorzien of het blok iets laten uitspringen buiten de wand. Hierdoor is het doorlopende geheel effect wel wat verloren.