Woodcenter
Woodcenter

0

11 artikel(en)

11 artikel(en)

Polyurethaan (Recticel)

Polyurethaan (Recticel)

PUR of polyurethaan is een thermohardende kunststof en één van de meest efficiënte isolatiematerialen op de markt. PUR komt voor zowel in spuitvorm als in harde platen. 

Wij verkopen verschillende PUR-platen van het merk recticel: zowel voor onder de vloer, als in de spouwmuur en op het dak. De Recticel Eurowall platen zijn voorzien van een tand- en groefsysteem voor een vlotte plaatsing.

Recticel PUR-platen zijn in het algemeen zeer vormvast en zijn langs beide zeiden voorzien van aluminiumfolie. Deze dient als dampscherm en houd dus vocht van buitenaf tegen. Na plaatsing is het belangrijk dat alle naden goed toe getapet worden om binnendringend vocht tegen te houden. Bij het plaatsen van Recticel platen in een vochtige ruimte zoals de badkamer wordt het aangeraden om nog een extra dampfolie aan te brengen.

PUR-platen worden verkozen boven de gespoten variant omdat de dikte constanter is en ze gemakkelijker te plaatsen zijn. Men kan daarna met PUR-schuim moeilijke bereikbare plaatsen nog opvullen. De lambda of isolatie-waarde van Recticel PUR-platen is 0,022 W/mK. De lambda-waarde van minerale wol ligt gemiddeld iets hoger, dit wil zeggen dat PUR-platen iets beter isoleren.