Woodcenter
Woodcenter

0

Over WOODCENTER NV

Historiek

Michel Gheysen en Christiane KerckhofOm het verhaal van Woodcenter start bij Texas Hout en Bouwmarkt , we komen uit bij Christiane Kerckhof en Michel Gheysen. Christiane Kerckhof was een ondernemende vrouw die al van kleins af aan mee hielp in de vlashandel van haar vader tot op de vooravond van haar huwelijk met Michel Gheysen in 1956. Haar schoonouders waren vlassers die bovendien een molen uitbaatten. Het jonge koppel vestigde zich in Heule in de Steenstraat. Daar brengt Christiane Kerckhof de Stock Amerikaan, die haar vader na de Tweede Wereldoorlog met de overschotten van het Amerikaanse leger opgericht heeft, mee naar Heule. Na de Stock Amerikaan, evolueerde de activiteiten van deze firma naar het opkopen en verkopen van bouwmaterialen bij afbraakwerken: er werden ramen, dakpannen, etc. opgekocht en verkocht. Geleidelijk aan kreeg men meer en meer vragen van klanten om het aanbod uit te breiden. Daarop werd de winkel uitgebreid met verf, gereedschap, hout etc. de winkel werd stilaan uitgebouwd tot een volwaardige doe-het-zelfwinkel. Gheysen Doe-Het-Zelf was geboren. Al gauw bleek de winkel dé referentie in Heule en omstreken, niet enkel voor de vakman maar ook voor elke klusser die op zoek was naar kwalitatieve producten en een woordje uitleg. De zaak was een familiebedrijf pur sang: Christiane nam de verkoop voor haar rekening en Michel deed het transport.  Later kon ze ook beroep doen op haar drie zonen die de winkel verder mee uitbouwden. Christiane stond erop hen de waarden mee te geven die hun zaak deden uitgroeien tot een succes. Vandaag behoren kenmerken als service, vakkennis, en oplossingsgericht meedenken met de klant nog steeds tot het DNA van ons bedrijf.

Vandaag behoren kenmerken als servicevakkennis, en oplossingsgericht meedenken met de klant nog steeds tot het DNA van ons bedrijf.

Texas Hout en Bouwmarkt Gevel vroegerDoor de continue inzet van de familie groeide de winkel voortdurend en begon hij stilaan uit zijn voegen te barsten door plaatsgebrek. Er werd uitgekeken naar een nieuwe locatie om het commerciële succes verder te zetten. En die kwam er: in hartje Zuid-West-Vlaanderen. De driehoek Ieper-Roeselare-Kortrijk wordt vaak wel eens 'Het Texas van Vlaanderen’ genoemd, een overblijfsel van de ooit zo bloeiende vlasnijverheid en vandaag een broeihaard aan ondernemerschap, en dus de ideale locatie om een nieuw verhaal te beginnen met de toepasselijke naam: Texas. Met zijn centrale ligging aan de op en afritten aan de kruising van 2 snelwegen (de E17 en de E403), bleek Wevelgem de ideale locatie om een tweede zaak op te richten. Texas Hout en Bouwmarkt werd opgericht in 1988 in de Kortrijkstraat te Wevelgem door Michel Gheysen samen met zijn 3 zoons (Marc, Alberic & Lieven).

 

 

Opening Texas Hout en BouwmarktTexas bleek al gauw veel tijd en energie te vragen waardoor Michel’s zoon, Marc besloot het roer over te nemen. Marc had met zijn achtergrond in houtbewerking reeds jaren de kneepjes van het vak geleerd bij zijn vader en waagde de sprong als zelfstandige. Enkele jaren later kwam zijn echtgenote Caroline het personeelsteam versterken. De winkel bleef groeien en begin de jaren ’90 werd er een platenmagazijn bijgebouwd aan de oostelijke kant om de voorraadcapaciteit te verhogen. Dit had als gevolg dat het assortiment hout gevoelig kon uitgebreid worden. Daarna werd ook een toonzaal gebouwd waar keukens, vloer, plafond en badkamers optimaal aan de klant konden worden getoond.  Om zowel particuliere als professionele klanten nog beter op maat te kunnen bedienen werd in een opdeelzaagmachine geïnvesteerd en in alle benodigdheden van een volwaardige schrijnwerkerij: afplakmachine en een CNC zaagmachine (die aan de hand van een optimalisatieprogramma jouw hout verzaagt met een minimum aan verlies). Gedurende de jaren werden ook volop mensen gerekruteerd, met de focus op de waarden die het bedrijf wens uit stralen service, vakkennis, en oplossingsgericht meedenken met de klant

2018 bleek een cruciaal jaar voor het bedrijf, Hubo nam de handelszaak over en dit betekende een nieuwe start voor het bedrijf onder de naam Woodcenter, een professionele groothandel voor hout & ijzerwaren.


 

Troeven

  • Advies op maat
  • Gratis levering van paletten
  • Steeds bereikbaar (Snelle feedback < 24u)
  • Kwaliteitsgarantie

Kaart


Grotere kaart weergeven

Openingsuren

Wij staan tot uw dienst:

Maandag 7u30-12u00 13u00 - 18u00
Dinsdag 7u30-12u00 13u00 - 18u00
Woensdag 7u30-12u00 13u00 - 18u00
Donderdag 7u30-12u00 13u00 - 18u00
Vrijdag 7u30-12u00 13u00 - 18u00
Zaterdag 8u00-12u00 -
Zondag - -
Gesloten op feestdagen