Woodcenter
Woodcenter

0

Artikelen 1 tot 40 van 88 in totaal

Pagina
  1.  1 
  2.  2 
  3.  3 

Artikelen 1 tot 40 van 88 in totaal

Pagina
  1.  1 
  2.  2 
  3.  3 

Gevelbekleding

De gevel is één van de belangrijkste zaken van een gebouw. Het zorgt voor de bescherming tegen weersinvloeden maar bepaalt ook volledig het karakter van je woning. Bij ons kan je terecht voor een heel uiteenlopend aanbod van houten gevelbekledingen.

Waarom kiezen voor een houten gevelbekleding? Een houten gevelbekleding is de laatste tijd meer en meer in omdat je op een vrij snelle manier je woning een volledig nieuwe look kan geven. Ook voor je hangar of schuur kan het een optie zijn om een volledige nieuwe uitstraling te geven. In vergelijking met het metselen van een gevelsteen, gaat het plaatsen van een houten gevelbekleding veel sneller. Bovendien krijgt een gebouw met een houten gevel of zelfs een accent in hout, een heel warm en natuurlijk gevoel.

Eenmaal je keuze is gevallen voor een houten gevelbekleding, is het aanbod nog heel breed. Wil je eerder die rustieke look kan je gaan voor bv. onze eiken gevelbekleding. Anderzijds hebben we ook de Afrikaanse hardhoutsoorten zoals afzelia, afrormosia, padoek, iroko... Deze houtsoorten worden vaak gebruikt omdat ze zeer duurzaam zijn en dus een lange levendsuur hebben. Wie iets goedkoper wil gaan kan kiezen voor dennenhout zoals vuren of grenen. 

Wil je dezelfde kwaliteiten zoals tropisch hardhout maar voor een lagere prijs en ook met een duurzaam karakter kan je opteren voor Thermowood. Thermowood zijn zachthoutsoorten zoals populier of ayous die door hun behandeling dezelfde kwaliteiten hebben gekregen als hardhout. De behandeling gebeurt op een ecologisch verantwoorde manier door het hout te verhitten tot 215°C, hierdoor is het beter bestand tegen vocht en blijft het tientallen jaren onderhoudsvrij. Door de behandeling krijgt het hout een grote vormstabiliteit en zal het dus nog amper krimpen of uitzetten. 

Nadat ayous hout is behandeld, heeft het een mooie bruine en warme uitstraling. Niet zo lang daarna verandert het hout in een goudgele kleur, om dan geleidelijk aan egaal te vergrijzen (net zoals tropisch hardhout). Wil je de oorspronkelijke kleur liever behouden? Dan kan je het hout eventueel behandelen met beits of vernis.