Woodcenter
Woodcenter

0

Artikelen 1 tot 40 van 52 in totaal

Pagina
  1.  1 
  2.  2 

Artikelen 1 tot 40 van 52 in totaal

Pagina
  1.  1 
  2.  2 

MDF

MDF (Medium Density Fiberboard) platen zijn een soort van verlijmd houtvezelplaat die wordt gebruikt in meubels, interieur en bouw. Ze zijn gemaakt van gekapt hout, zoals fijn hout, zaagsel en houtkrullen, die worden vermalen, gezeefd en geperst onder hoge druk en temperatuur. Hierdoor ontstaat een homogene plaat met een fijne structuur.

MDF platen zijn steviger en harder dan multiplex platen, maar niet zo sterk als massief hout. MDF platen zijn ook niet geschikt voor buitengebruik, omdat ze niet bestand zijn tegen vocht en veranderingen in temperatuur.

Een voordeel van MDF platen is dat ze gemakkelijk te bewerken zijn met gereedschappen zoals zagen, boren en frezen. Ze kunnen ook worden beschilderd, gelakt of bekleed met andere materialen, zoals folie of laminaten. Dit maakt MDF platen populair voor interieurtoepassingen zoals wand- en plafondbekleding, kasten, boekenplanken en meubels.

In vergelijking met massief hout, zijn MDF platen vaak voordeliger in prijs. Ook kan men gemakkelijk in grote hoeveelheden produceren. Echter, MDF platen zijn vaak niet zo duurzaam als massief hout en zijn minder geschikt voor zware toepassingen en buitengebruik.